ROOTS Film Festival in Filmhuis Den Haag

ROOTS Film Festival in Filmhuis Den Haag

10 mei 2019

Filmhuis Den Haag presenteert in het weekend van 10 t/m 12 mei voor de tweede keer het ROOTS Film Festival, een festival waarin Haagse filmmakers centraal staan.

Te zien zijn onder anderen:

  • Gifts from Babylon, een korte film van Bas Ackermann en Emiel Martens en winnaar van de Your Movie Matters pitch 2017. Wanneer Amadou na vijf jaar illegaal in Europa te hebben gewoond terugkeert naar zijn geboortedorp in Gambia, West-Afrika, is hij veel meer veranderd dan zijn familie voor mogelijk had gehouden.
  • Drie Vrouwen van Ida Does. In Drie Vrouwen bepleiten de hoofdpersonen, elk op eigen wijze een waardige erkenning van het Nederlands slavernijverleden. Een filmisch pleidooi voor deze erkenning.
  • Den Haag, Mijn Thuis van Ramdjan Abdoelrahman. Een inkijk in het leven van drie generaties Hindoestanen. Wie zijn deze Hindostanen en waarom zijn zij zo massaal naar Den Haag vertrokken? Aan de hand van persoonlijke portretten, wordt een verhaal verteld over geschiedenis en traditie maar ook over generatieverschillen en de wellicht langzaam ingezette teloorgang van een eigen cultuur.