Exit in juni te zien bij De Groene Filmclub

Exit in juni te zien bij De Groene Filmclub

1 juni 2019

Waarom sluiten jonge mensen zich aan bij extremistische groepen? En hoe breken ze eruit? In de documentaire Exit bieden voormalige radicalen een indringende kijk in de cultuur van rechts, links en islamitisch extremisme in Europa en de Verenigde Staten. Geregisseerd door Karen Winther, ooit trots lid van de Noorse neonazi’s.

‘Alles wat duister en gevaarlijk was trok me aan,’ zegt Karen Winther aan het begin van Exit, wanneer ze uitlegt hoe ze als zestienjarige terechtkwam bij een groep neonazi’s. Nu, vijfentwintig jaar later, kijkt ze met schaamte terug op haar keuzes van toen. Ze wil erachter komen hoe het andere voormalige extremisten is gelukt te veranderen. Hebben ze vrede met zichzelf kunnen sluiten? Of blijft het verleden ze voor altijd achtervolgen?

Exit is in juni online te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees van De Groene Amsterdammer. Heb je geen abbonement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor €15).


De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met een inleiding door een redacteur van De Groene.