Voorpremière Rafiki met inleiding in Filmtheater Kriterion

Voorpremière Rafiki met inleiding in Filmtheater Kriterion

17 mei 2019

Op vrijdag 17 mei om 21:00 is er in Filmtheater Kriterion een voorpremière van Rafiki. De inleiding van de film zal worden verzorgd door PEMA-Kenya, een mensenrechtenorganisatie, die zich inzet voor de LGBTI+ gemeenschap in Kenia. Na afloop zal Di'Napoo / Afric, Funk DJ de sferen uit de film naar de foyer brengen door Afrikaanse beats en funk te mixen. Kaartjes zijn hier te koop.

Eerder dit jaar draaide Rafiki van Wanuri Kahiu al op ons festival als onderdeel van het educatieprogramma en het LGBT+ thema-programma

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid? De film ging in Cannes in première en de release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.