In augustus bij De Groene Filmclub: Our New President

In augustus bij De Groene Filmclub: Our New President

1 augustus 2019


Caleidoscopische blik op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, door de lens van Russische propagandakanalen. Met in de hoofdrollen de getalenteerde Donald Trump, Man van de Vrede, en de mesjogge en moorddadige ‘Killary’ Clinton, behekst door een mummieprinses.  

‘Ons redactionele beleid is gebaseerd op liefde voor Rusland,’ zegt Dmitry Kiselyov, hoofd van de Russische staatsnieuwsorganisatie Rossiya Segodnya tegen zijn werknemers. Geen objectieve journalistiek meer, verklaart hij. ‘Journalistiek is een gereedschap waarmee waarden worden gecreëerd, de definities van goed en kwaad.’ Our New President is een verbijsterende kijkervaring, soms hilarisch, maar vooral angstaanjagend.

Our New President is in augustus online te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees van De Groene Amsterdammer. Heb je geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor €15).

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met een inleiding door een redacteur van De Groene.