Beholders; documentary dialogues: The Feeling of Being watched

Beholders; documentary dialogues: The Feeling of Being watched

11 oktober 2019


Wanneer journalist Assia Boundaoui de geruchten over surveillance in haar Arabische wijk in Chicago onderzoekt, stuit ze op een gigantisch, langdurig antiterrorismeonderzoek van de FBI.

Hoe dieper ze graaft, des te meer ze te weten komt over de verregaande impact van de griezelige ‘Operation Vulgar Betrayal’ op de levens van haar familie en buurtgenoten. In deze opzienbarende documentaire gaat de filmmaakster – soms geplaagd door angst, maar vooral gedreven door boosheid – dapper en vastberaden de confrontatie aan met de FBI, en weet ze die uiteindelijk zelfs voor de rechter te slepen.

Movies that matter organiseert de vertoning van The Feeling of Being Watched op het documentairefestival 

Beholders; documentary dialogues.

Programma
Spreker: Lotte Houwing (Beleidsadviseur/onderzoeker Bits of Freedom)

Moderator: Luuk Heezen (Presentator & journalist)

De film start op 20.00

Over de spreker
Lotte Houwing is beleidsadviseur en onderzoeker bij Bits of Freedom. Zij richt zich vooral op de relatie tussen de Staat en de burger en de machtsverhoudingen die daarmee gepaard gaan. Zo werkt zij aan het dossier op de geheime diensten (de Sleepwet) en de opsporingsbevoegdheden van de politie. In het verleden liep Houwing stage binnen de sectie strafrecht bij Prakken d’Oliveira en ondersteunde arrestanten bij politieke acties. Ze was dossierhouder Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) bij het Public Interest Litigation Project.

Locatie: Walsmalerij, CHV Noordkade

Adres: Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop via de site van het festival.