Film in de tuin van het Vredespaleis

Film in de tuin van het Vredespaleis

22 september 2019


Tijdens het Just Peace weekend vertonen we op zondag 22 september opnieuw een film in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Na afloop van de film praten we verder over de film met journalist Sinan Can, bekend van de documentaire seriesIn het spoor van ISenDe verloren kinderen van het kalifaat‘. 

De film dit jaar is Isis, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul waarin op indringende wijze wordt getoond wat de gevolgen van oorlog zijn voor kinderen en vrouwen. Zij komen aan het woord over hun verscheurde families, over de trots of schaamte die zij voelen voor hun vaders die meevochten, over wraak of vergeving, over hoe ze geen toekomst voor zichzelf zien.

De documentaire geeft een pijnlijke indruk van de impasse en moedeloosheid waarin ieder land dat door oorlog verwoest is, verkeert. Een documentaire die vragen oproept en de kijker in verwarring brengt.

Deze filmvertoning onder de sterrenhemel is een gezamenlijk initiatief van het Humanity House, het Rode Kruis, Movies that Matter en de Carnegie-Stichting Vredespaleis. Eerder werden de films Human (2016), Land of Mine (2017) en Anote’s Ark (2018) vertoond.

Sinan Can
Na afloop van de film is er een nagesprek met Sinan Can. Sinan is journalist, schrijver en programmamaker. In 2016 verscheen zijn drieluik De Arabische Storm over de gevolgen van de Arabische Lente en tevens de serie Onze missie in Afghanistan. In 2017 maakte hij het tweeluik In het spoor van IS, waarvoor hij werd genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf en in 2018 portretteerde hij de ellende van kinderen van jihadgangers in De verloren kinderen van het kalifaat, dat in première ging op het Movies that Matter Festival. Voor zijn televisiewerk ontving Sinan in 2016 de ereprijs Journalist voor de Vrede.

Praktische informatie
Start programma om 20.00. Inloop in het Visitors Centre vanaf 19.15 uur. De filmvertoning vindt in de tuin plaats, neem vooral een warme trui of een dekentje mee. Zitplaatsen worden aangeboden op de stenen trappen in de tuin, er is slechts een beperkt aantal stoelen/krukjes beschikbaar. Bij regen wordt de vertoning naar binnen verplaatst. Het meenemen van drank is niet toegestaan. Koffie, thee, fris en wijn wordt verkocht op de filmlocatie. Toegang tot het terrein is alleen mogelijk op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (voor niet EU-inwoners: paspoort).

Kaartverkoop
Tickets kosten € 10 per persoon. Studenten €8.50. Kaarten zijn te koop via de site van het Vredespaleis.