Vertoning Io Sono l'Amore ter ere van de Erasmusprijs

Vertoning Io Sono l'Amore ter ere van de Erasmusprijs

1 december 2019

De Erasmusprijs wordt dit jaar uitgereikt aan John Adams. Ter ere hiervan wordt Io Sono l’Amore, waarvoor John Adams muziek heeft gecomponeerd, vertoond in Louis Hartlooper Complex. De vertoning zal worden ingeleid door componist Michel Schöpping en Shanti van Dam (directeur Stichting Erasmusprijs). Wij geven vrijkaarten weg voor deze avond.

John Adams
De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een buitengewone bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en de kunsten. Adams stelt in zijn werk regelmatig maatschappelijke vraagstukken aan de orde, wat hij als taak van de kunstenaar ziet. Hij onderscheidt zich door de humanistische aard van zijn thema’s.

Io Sono l'Amore
Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposant Milanees landhuis om de verjaardag van de pater familias te vieren. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekendmaakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes te vertonen. Passies bloeien en spanningen groeien. De familie Recchi begint te beseffen dat alles voortaan anders zal zijn.

Vrijkaarten
Studenten van de HKU kunnen via ons vrijkaarten ontvangen voor de avond. Wil jij erbij zijn? Stuur dan een mail naar b.bakx@moviesthatmatter.nl ov.v. 'Erasmusprijs'. Wees er snel bij, want er is beperkt plek! Tickets zijn ook te koop via de website van Louis Hartlooper Complex bezoeken.

Datum: Zondag 1 december
Locatie: Louis Hartlooper Complex
Adres: Tolsteegbrug 1, Utrecht
Tijd: 13:30-16:00