Docu Dinsdag: The Uprising

Docu Dinsdag: The Uprising

3 december 2019


We sluiten op dinsdag 3 december de Docu Dinsdag samenwerking met FLOOR af met een Brandende Kwesties XL! In samenwerking met SESI vertonen we de documentaire The Uprising, waarin het verhaal wordt van verzet tegen racisme in Europa door middel van muziek en activisme.

Brandende Kwesties
FLOOR organiseert vijf keer per jaar Brandende Kwesties in samenwerking met SESI Communitycenter HvA. Tijdens Brandende Kwesties gaan we in gesprek over urgente maatschappelijke vraagstukken. Tijdens deze speciale editie van de Docu Dinsdag bekijken we samen de documentaire, gaan we in gesprek met de regisseur en muzikant Pravini en met andere mensen die zich middels kunst en creativiteit inzetten voor maatschappelijke vraagstukken.

The Uprising
In The Uprising zoomt Pravini in op verschillende uitdagingen van gemeenschappen van kleur. Met negen zelfgeschreven nummers verbindt ze verschillende strijden voor een inclusieve samenleving, zoals de strijd tegen zwarte piet, de bevrijding van Palestina en de erkenning van koloniale misdaden in Indonesië.  The Uprising biedt hiermee een unieke kijk op het verzet tegen racisme in Europa door de ogen van mensen van kleur.

Programma
16.30 – 17.00 | Inloop

17.00 – 17.10 | Welkom moderator 

17.10 – 17.30 | Panel: kunst & activisme

17.30 – 17.40 | Introductie op de docu door Pravini

17.40 – 19.15 | Docu: The Uprising

19.15 – 19.30 | Q&A met publiek & Pravini

Locatie: FLOOR-zaal Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam.
De entree is gratis, maar vol is vol. Reserveer je plekje via de site van de HvA