Watani My Homeland met nagesprek i.s.m. NIOD

Watani My Homeland met nagesprek i.s.m. NIOD

8 december 2019


Op zondag 8 december organiseert het NIOD in samenwerking met Movies that Matter een vertoning van Watani My Homeland bij CREA in Amsterdam. Deze vertoning zal plaatsvinden in context van het openbare seminar ‘Negotiating Displacement’. Aan de hand van een gezamenlijke lunch, de vertoning van de film en een nagesprek achteraf verkennen we de ervaringen van oorlog en massale verplaatsing vanuit veel verschillende perspectieven. Het evenement begint om 12.00 met een gezamenlijke lunch. Om 14.00 start de vertoning van de film, met daaropvolgend een nagesprek. Het programma duurt tot 17.00.

Watani My Homeland
Ontroerende documentaire waarin we door de ogen van kinderen zien hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan te moeten opbouwen. Schrijnend door het verwoestende effect van oorlog en geweld, maar ontwapenend en hoopgevend door de veerkrachtigheid van de kinderen.

Nagesprek
Na de film modereert Linda Polman een gesprek met Christoph Rass en Babah Tarawally. Christoph Rass is professor voor hedendaagse geschiedenis en historisch onderzoek naar migratie op de Universiteit van Osnabrück. Babah Tarawally is schrijver, journalist en columnist. In 1995 vluchtte hij van Sierra Leone naar Nederland. Linda Polman is freelance journalist en schrijver. Ze schreef meerdere boeken over humanitaire hulp en interventie.

Toegang tot dit evenement is gratis. Aanmelden kan hier via de site van het NIOD. De voertaal van het evenement is Engels.

Datum en tijd: zondag 8 december, vanaf 12:00.
Locatie: CREA, Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam.