Movies that Matter @ De Expeditie

Movies that Matter @ De Expeditie

13 februari 2020


Movies that Matter presenteert twee korte films en een VR-film bij De Expeditie, het randprogramma van de theatervoorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg' van theatergroep Wat We Doen. De Expeditie reist mee met de theatervoorstelling en staat in de maanden februari, maart en april in 6 steden.

Hoe ik talent voor het leven kreeg
Rodaan al Galidi schreef over de 9 jaar die hij in een azc zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Een indringend en humoristisch verhaal over Semmier Kariem, die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het azc wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

De Expeditie
Het randprogramma De Expeditie zit vol verdieping en kleinere ontmoetingen. Met debatten, jeugdvoorstellingen, workshops en meer. De Expeditie brengt mensen uit het azc, statushouders, ondernemers, theaterliefhebbers, vrijwilligers en nog veel meer mensen samen om in gesprek te gaan over de vraag: hoe vangen we mensen op een menselijke manier op? En wat is dat dan, ‘menselijk’?

Movies that Matter films
We vertonen tijdens De Expeditie Valt een Man uit de Lucht van Jan Verdijk en Nieuw van Eefje Blankevoort. Ook kun je met een VR-bril van Practoraat Het Nieuwe Kijken de film Refugees van Yori van Gerven ervaren.

De films zijn niet bij alle voorstellingen te zien, alleen op onderstaande data:

13 (try-out), 14 (première) en 15 februari – Amsterdam (ITA)

28, 29 februari en 1 maart – Rotterdam (Theater Zuidplein Rotterdam)

5, 6 en 7 maart – Utrecht (Stadsschouwburg Utrecht)

16, 17, 18 maart – Arnhem (Musis en Stadstheater)

3, 4 en 5 april – Leeuwarden (Stadsschouwburg De Harmonie)

9, 10 en 11 april – Den Haag (Het Nationale Theater)

17, 18 en 19 april – Amsterdam (Meervaart)

Kaarten
Het randprogramma is toegankelijk voor de theaterbezoekers maar ook mensen die niet naar de aansluitende theatervoorstelling komen, kunnen onze films gratis bekijken. Kaarten voor de voorstelling zijn hier te koop.