The Miseducation of Cameron Post @ Slieker FIlm

The Miseducation of Cameron Post @ Slieker FIlm

7 februari 2020


Op vrijdag 7 februari presenteren we The Miseducation of Cameron Post bij Slieker Film in Leeuwarden. De film was vorig jaar te zien op ons festival binnen het LGBT+ thema-programma en in december bij On Tour. 

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen.

Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten. Mooie coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Datum en tijdvrijdag 7 februari, 19.00
LocatieSlieker Film, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Toegang: €10 (regulier), €7 (student). Kaarten zijn hier te koop.