Voorpremière Dark Waters @ Pathé Buitenhof

Voorpremière Dark Waters @ Pathé Buitenhof

19 januari 2020


Op zondag 19 januari presenteren we een voorpremière van Dark Waters met nagesprek in Pathé Buitenhof. We mogen hiervoor gratis kaarten verloten. Wil jij erbij zijn? Stuur dan voor donderdag 16 januari 12.00 een mailtje met je naam naar r.breman@moviesthatmatter.nl o.v.v. ''Dark Waters''.

Dark Waters van regisseur Todd Haynes vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor en de strijd aangaat tegen een machtig chemiebedrijf. Wanneer Bilott op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Na de film spreekt Arne van der Wal (mede-oprichter Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek) met Arne Alphenaar (het PFAS Expertisecentrum) en Marian Schaapman (Head of Health & Safety and Working Conditions Unit van European Trade Union Institute (ETUI).

Datum en tijd: zondag 19 januari 13.30
Locatie: Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, Den Haag
Toegang: stuur voor donderdag 16 januari 12.00 een mailtje met je naam naar r.breman@moviesthatmatter.nl o.v.v. ''Dark Waters'' om een gratis ticket te krijgen.