Welcome to Sodom @ New Metropolis Zuidoost

Welcome to Sodom @ New Metropolis Zuidoost

31 januari 2020


Vrijdag 31 januari om 19.30 vertonen we de Movies that Matter Festival 2019 documentaire Welcome to Sodom bij New Metropolis Zuidoost, de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Zuidoost.

Waar gaat je weggegooide telefoon of computer naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Hier ligt rond de 250.000 ton elektronisch afval uit westerse landen. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen.

Zij noemen het Sodom, naar de verdorven plaats uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van de afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit met de dag. Dit afvoerputje van de moderne, geglobaliseerde wereld vol korte termijn consumentisme, biedt de mensen die er afhankelijk van zijn en bestaan, maar bedreigt tegelijkertijd ook hun leven wegens de ernstige vervuiling.  Prachtig geschoten, vertelt de film de persoonlijke verhalen van verschillende mensen voor wie deze plek een thuis vormt.

Datum en tijdvrijdag 31 januari, 19.30
Voertaal: Engels
LocatieNew Metropolis Zuidoost, Bijlmerplein 876, Amsterdam
Toeganggratis, maar reserveer op tijd via de site van Pakhuis de Zwijger