Movies that Matter Festival op GoedTV

Movies that Matter Festival op GoedTV

23 maart 2010

Goed TV besteedt veel aandacht aan het Movies that Matter Festival. Een overzicht van de uitzendingen:

Documentaire "Lucanamarca" - woensdag 24 maart 22.00 uur
Op 3 april 1983 richtten leden van guerrillabeweging Het Lichtend Pad een bloedbad aan in Lucanamarca, een dorp in Peru. De documentaire Lucanamarca reconstrueert niet alleen de gebeurtenissen van die bloedige dag waarbij 69 inwoners het leven lieten, maar schetsen ook een beeld van een samenleving die jarenlang gebukt is gegaan onder brute geweld van Het Lichtend Pad.
 
Elke avond een Special tijdens Week van het Festival - vanaf 22.00 uur
Tijdens de week van het festival, van 25 - 31 maart,  zendt GoedTV de eerstvolgende avond (vrijdagavond; 26/3) om 22.00 uur een verslag uit van de opening van dit unieke internationale evenement na het Programma van de Maand "Dogon, waarom de dieren niet spreken". Iedere avond tot het einde van het festival zie je o.a. vanaf 22.00 uur op GoedTV enkele prachtige portretten van mensenrechtenactivisten en prachtige documentaires en films die spreken voor zich.
 
De Awarduitreiking & alle specials nogmaals op GoedTV - Zondag 4 april 16.00 uur/ 22.30 uur
Zondag 4 april zendt GoedTV nogmaals alle specials van het Movies that Matter Festival uit. De opening van dit unieke festival, portretten van mensenrechtenactivisten en natuurlijk de slotavond met de awarduitreiking. Daarna kun je nog kijken naar enkele prachtige documentaires waaronder Together Alone.
 
Meer informatie? www.goedtv.nl/MTMACTIE.
GoedTV is overal digitaal in het basispakket te vinden op kanaal 995 "Een tikkie terug onder Nederland 1 op je afstandbediening".
Daarnaast kan je via Goed.TV live kijken.