Movies that Matter @ Into the Future

Movies that Matter @ Into the Future

7 februari 2020


Op vrijdag 7 februari presenteren we een filmavond verdeeld over twee zalen tijdens Into the Future, een uniek, eenmalig festival dat van 6 t/m 9 februari 2020 dwars door Nijmegen trekt. 75 uur lang mixt Into the Future nonstop entertainment met inhoud en betrekken zo jongeren van 16 t/m 25 jaar bij de vraag waarom vrijheid nooit vanzelfsprekend is. En dan hebben we het over alle vrijheden: jouw vrije keuze van studie, werk, kleding, vrienden, woonplaats, seksuele voorkeur, reizen en je mening geven.

Programma in LUX - Zaal 4
21.00-21.30   Mind My Mind
Deze prachtige handgetekende animatie geeft op een originele manier een inkijkje in de, voor velen, abstracte wereld van iemand met autisme. Een must-see  - genomineerd voor een Oscar.

21.30 – 22.55   Raving Iran
Raving Iran volgt de Iraanse dj's Anoosh Rakizade en Arash Shadram. Ze proberen raves te organiseren en elektronische muziek te maken en daarbij  de controle van de Iraanse regering te ontwijken.

22.55 – 23.30   nagesprek met Alwin Helmink en Kourosh Noshad Sharifi
Kourosh is artiest en historicus gespecialiseerd in protest rap uit Kameroen. Tijdens zijn studie post koloniale geschiedenis heeft hij een stichting opgezet die nieuwkomers in Nederland steunt in het integratieproces. Momenteel richt hij zich op zijn muziekcarrière en organiseert hij Iraanse cultuurevenementen in Amsterdam. Hij brengt 5 maart zijn eerste EP uit waarin hij schrijft over de problemen en de schatten die hij en zijn Iraanse gezin troffen in Nederland.

Programma in LUX - Zaal 6

21.00 – 22.45   De Libi
Tijdens een roadtrip door Amsterdam zetten drie jonge vrijbuiters uit een buitenwijk alles op alles om te laten zien wat ze waard zijn. Een coming of age-film vol ontembare levenslust en toekomstdromen.

22.45 – 23.15   nagesprek met met Nienke de la Rive Box (3 Op Reis) en Daniël Kolf, een van de hoofdrolspelers uit De Libi, over de thema's uit de film.

Plaats: LUX, Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen
Tijd: vrijdag 7 februari, aanvang 21.00 uur
Prijs: € 5,-
Kaarten: klik hier om tickets te kopen of reserveren