Afgelast: The Apollo @ New Metropolis Zuidoost

Afgelast: The Apollo @ New Metropolis Zuidoost

18 maart 2020


In het kader van de Week Tegen Racisme vertonen we op donderdag 18 maart de documentaire The Apollo van Roger Ross Williams bij New Metropolis Zuidoost, de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Zuidoost.

Swingende documentaire over het vermaarde Apollo Theater in Harlem, New York. Ella Fitzgerald, Lauryn Hill en een twaalfjarige Stevie Wonder – talloze artiesten passeren de revue. De film toont de niet te onderschatten rol die het theater speelde in de carrière van zwarte artiesten en de zwarte gemeenschap in New York.

Artiesten betraden het podium met knikkende knieën. Wie niet beviel, werd uitgejouwd door het publiek. Maar een succesvol optreden kon zomaar het begin betekenen van een glansrijke carrière. Belangrijker nog: het Apollo Theater bood in een tijd van segregatie een podium aan de zwarte Amerikaanse stem.

De documentaire zit vol heerlijke fragmenten van inmiddels beroemde zangers en dansers die hun eerste stappen zetten op een podium, afgewisseld met levendige anekdotes van artiesten, oud-medewerkers en bezoekers die het theater in de loop der jaren hebben zien veranderen. Regisseur Roger Ross Williams biedt daarmee een unieke blik op de geschiedenis en ontwikkeling van de zwarte Amerikaanse muziek, in al z’n facetten.

Datum en tijd: donderdag 18 maart, 19.30
Voertaal: Engels
LocatieNew Metropolis Zuidoost, Bijlmerplein 876, Amsterdam
Toeganggratis, maar reserveer op tijd via de site van Pakhuis de Zwijger