Afgelast: Docu Donderdag: Exit @ HvA

Afgelast: Docu Donderdag: Exit @ HvA

19 maart 2020


Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom brengt FLOOR HvA samen met Movies that Matter de Docu Donderdag terug. Spraakmakende, bijzondere of indrukwekkende documentaires die aanzetten tot denken. Op donderdag 19 maart trappen we de nieuwe reeks af met de documentaire
Exit, die afgelopen jaar op ons festival te zien was. 

Exit
Waarom sluiten jonge mensen zich aan bij extremistische groepen? En hoe breken ze eruit? Voormalige radicalen bieden een indringende kijk in de cultuur van rechts, links en islamitisch extremisme in Europa en de Verenigde Staten. Geregisseerd door Karen Winther, ooit trots lid van de Noorse neonazi’s.

‘Alles wat duister en gevaarlijk was trok me aan,’ zegt Karen Winther aan het begin van de documentaire Exit, wanneer ze uitlegt hoe ze als zestienjarige terechtkwam bij een groep neonazi’s. Nu, vijfentwintig jaar later, kijkt ze met schaamte terug op haar keuzes van toen. Ze wil erachter komen hoe het andere voormalige extremisten is gelukt te veranderen. Hebben ze vrede met zichzelf kunnen sluiten? Of blijft het verleden ze voor altijd achtervolgen?

Programma
16:30 | Docu: Exit
18:00 | Nagesprek

LocatieFLOOR-zaal Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam.
De entree is gratis, maar vol is vol. Reserveer je plekje via de site van de HvA.