Women of the Venezuelan Chaos - gratis online vertoning en discussie

Women of the Venezuelan Chaos - gratis online vertoning en discussie

6 april 2020


Op maandag 6 april organiseert Shelter City Utrecht samen met Peace Brigades International en Movies that Matter een gratis online vertoning van de bekroonde documentaire Women of the Venezuelan Chaos van Margarita Cadenas. Na de vertoning gaan we dieper in op de grotere context van de economische en humanitaire crisis in Venezuela met mensenrechtenverdediger David Gómez Gamboa.

Women of the Venezuelan Chaos
Portret van het in wantoestand verkerende Venezuela, gezien door de ogen van vijf vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden. Allen hebben zij dagelijks te kampen met de ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en andere levensmiddelen. Ook zijn er vele politieke gevangenen en een gebrekkige rechtspraak, en viert de criminaliteit hoogtij.

Nagesprek
Na de vertoning zullen we dieper ingaan op de grotere context van de economische en humanitaire crisis in Venezuela. David Gómez Gamboa, universiteitsprofessor en directeur van de ngo Aula Abierta Venezuela, zal ons tijdens deze discussie vergezellen door zijn (professionele) ervaringen over dit onderwerp te delen met een specifieke focus op zijn werkgebied: academische vrijheid.

Praktische informatie
Datum en tijd: maandag 6 april, 19.30 - 21.30
Locatie: online via Zoom
Entree: gratis, maar je kunt hier een vrijwillige bijdrage geven aan Peace Brigades Nederland
Inschrijven: klik hier om je in te schrijven voor de online vertoning via Zoom

Er is een maximum van 100 deelnemers voor de Q&A. Als deze limiet is bereikt en je het inschrijfformulier in de bovenstaande link niet kunt gebruiken, kun je de film & Q&A nog steeds bekijken wanneer je je registreert via dit tweede formulier.