Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger: Angels on Diamond Street

Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger: Angels on Diamond Street

30 juni 2020


In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we een gratis online vertoning van Angels on Diamond Street, met aansluitend een verdiepingsprogramma met regisseurs Corinne van Egeraat en Petr Lom, en burgerrechtenactivist Barbara Easley-Cox. De avond staat onder leiding van moderator Bahram Sadeghi.

Start verdiepingsprogramma: dinsdag 30 juni, 21.00 uur
De film is 48 uur vooraf en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien via de website van Pakhuis de Zwijger. Het nagesprek zal daar ook live te volgen zijn. 

Over de film
Barbara, Mamie en pastoor Renee zijn de drie bijzonder sterke vrouwen die The Advocate Cafe bestieren, de gaarkeuken in de Church of the Advocate in Noord-Philadelphia. Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez aanklopt voor hulp, aarzelen de vrouwen geen seconde: ‘Carmela’s verhaal is ons verhaal.’

Verdiepingsprogramma
Naar aanleiding van Angels on Diamond Street gaat moderator Bahram Sadeghi in gesprek met regisseurs Corinne van Egeraat en Petr Lom over de film en de onbaatzuchtige zorg voor diegene die dat het hardste nodig hebben in de maatschappij.