Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger: La Causa

Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger: La Causa

8 september 2020


In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we een online vertoning van La Causa, met aansluitend een verdiepingsprogramma. Op deze pagina kun je van 6 t/m 10 september de film bekijken en alvast je online plekje reserveren voor het nagesprek tijdens de LIVECAST op 8 september 20.00 uur.


Over de film
Shockerend verslag van de dystopische wereld in de Venezolaanse gevangenis PGV. De overheid heeft zich teruggetrokken en de gevangenen zijn de baas. Maar zelfs in deze grimmige omstandigheden gaan mensen op zoek naar goedheid, schoonheid en redding. Undercover gefilmd, soms met verborgen camera’s, gedurende een periode van vijf jaar.

Verdiepingsprogramma
Naar aanleiding van de documentaire La Causa gaat moderator Bahram Sadeghi in gesprek met regisseur Andres Figueredo en ambassadeur Isaac Salama (speciale gezant voor Juan Guaidó in Nederland) over de politiek van wetteloosheid in Venezuela. Is er nog hoop voor de democratische rechtstaat? Welke gevolgen heeft het excessieve geweld en de instabiele regering op de bevolking? En welke stille ramp voltrekt zich momenteel in Venezuela, versterkt door de Corona-pandemie, terwijl de wereld wegkijkt?

Het nagesprek is in het Engels, de film is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.