Un Fils @ LantarenVenster

Un Fils @ LantarenVenster

17 september 2020

Un Fils
is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui. Cinéart Nederland en Movies that Matter presenteren op donderdag 17 september in LantarenVenster een speciaal nagesprek met onder leiding van auteur en journalist Rachel Visscher met Sheily Belhaj.
 
Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot.
 
Un Fils ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares. Op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek.

Tickets: kaartverkoop via de website van LantarenVenster
Datum en tijd: donderdag 17 september, 19:00
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam