MtM x Cinetree

MtM x Cinetree

18 september 2020


Vanaf 18 september kun je op Cinetree de beste films van de afgelopen jaren uit de collectie van Movies that Matter zien. De 10 door Movies that Matter gecureerde films zijn een half jaar lang te zien, waarna een nieuwe selectie wordt gepubliceerd.

Cinetree en Movies that Matter ontsluiten een unieke collectie van vernieuwende en inspirerende films. De eerste selectie bestaat uit de volgende films: 

So Help Me God
Cold Case Hammarskjöld
Ademloos
Goldie
Aus dem Nichts
Lola vers la mer
The Miseducation of Cameron Post
Son of Saul
Stop Filming Us
Adam

Bezoek de website van Cinetree voor een overzicht van de volledige selectie.

Artistiek directeur Movies that Matter Margje de Koning“Juist nu weinig mensen de weg naar de bioscoop weten te vinden en festivals moeten improviseren om hun publiek te bereiken, zijn platforms als Cinetree van groot belang. De samenwerking met Cinetree geeft ons de mogelijkheid om een selectie van onze prachtige, belangrijke films toch voor het publiek te ontsluiten. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze films, en een eigen collectie op Cinetree draagt daar aan bij. Ontroerende en spraakmakende films als Lola vers la mer, over de intrigerende relatie tussen een transgendervrouw en haar vader, en Stop Filming Us, die de westerse blik van filmmakers onderzoekt, zijn relevanter dan ooit. Door de samenwerking met Cinetree krijgen deze en andere belangrijke films uit onze selectie een podium waarmee ze een nog groter publiek kunnen bereiken.”

Oprichter Cinetree Hanna Verboom“Het is onze missie om films en documentaires met een goed verhaal onder een groot publiek beschikbaar te maken. Movies that Matter zet zich al jaren in om films over mensenrechten en andere maatschappelijke thema's op de kaart te zetten. Een samenwerking stond dan ook al lang op ons verlanglijstje. Nu door corona filmfestivals noodgedwongen op zoek moeten naar andere manieren om hun publiek te bereiken, hebben we ons met Cinetree hard gemaakt om dit te faciliteren.”