Spanish Film Festival in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam én online

Spanish Film Festival in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam én online

28 oktober 2020


* Vanwege de COVID-19 maatregelen zullen de fysieke vertoningen in Rotterdam en Den Haag uitgesteld worden, nieuwe data zijn nog niet bekend.

Het Spanish Film Festival is na de annulering van vorig jaar terug met de 6e REVIVED-editie. Het festival biedt een zorgvuldig uitgekozen selectie films uit verschillende genres die de verscheidenheid van de Spaanse cinema in het voetlicht zet. 


Het festival opent met La inocencia vertelt het verhaal van tiener Lis die hoopt circusartiest te worden en haar geboorteplaats te verlaten. Ze heeft een relatie met een jongen die een paar jaar ouder is dan zij, maar haar conservatieve omgeving dwingt haar die relatie geheim te houden. De slotfilm La isla de las mentiras gaat over de stoomboot Santa Isabel die in 1921 260 Spaanse emigranten naar Amerika vervoerde, maar zonk in Spanje. Drie vrouwen weten vijftig passagiers te redden, terwijl ondertussen het gerucht zich verspreid dat het zinken geen toeval was. Ook zijn er films te zien als het feature filmdebuut van de Nederlandse Isabel Lamberti La Última Primávera.

Vanaf 11 november zullen films te zien zijn op Vitamine Cineville, het online platform toegankelijk voor alle mensen met een Cineville-pas.

Verdere informatie over de voorstellingen en kaartverkoop vind je op de site.