Expertmeeting Kunst in de Wereld

Expertmeeting Kunst in de Wereld

24 maart 2010

Dinsdag 30 maart van 14.00 tot 18.00 uur vindt tijdens het Movies that Matter Festival in Het Nutshuis in Den Haag een actieve werkbijeenkomst over de frictie tussen engagement en autonomie plaats en over de kracht van kunst als communicatiemiddel in de hedendaagse tijd.  

Er zijn korte presentaties en lange brainstormsessies die worden ingeleid door Merlijn Twaalfhoven waarin activistische kunstenaars hun ervaringen en dilemma's delen.
Tinkebell is een kunstenaar die blinde vlekken in de moderne maatschappij aan het licht brengt. Ze confronteert je met je eigen onverschilligheid en hyprocisie.

Componist/filosoof en conceptueel kunstenaar Vincent van Gerven Oei creëerde artistiek vandalisme en ontwierp een "monument voor de verjaagde Rotterdammer" in opdracht van Leefbaar Rotterdam.

Any-media kunstenaar Rini Hartman zoekt in zijn project '8 Visions of Hope' o.a. naar het verbinden van lokale kunstenaars aan de VN Millenniumdoelen. Hierbij krijgt hij te maken met vragen als hoe je de visie van het project volgt en de tegelijkertijd de eigenheid van de kunstenaar bewaart.

  

Richard Menken (Lost Horizon, inc.) werkt momenteel aan het ‘Voices'-project waarin hij dove kinderen en volwassenen uit de Bezette Palestijnse Gebieden in gebarentaal als ‘Anchormen of the Human Condition' laat optreden.

Marieke de Lange maakt toneelvoorstellingen met jongeren in Namibië en Kenia.

Merlijn Twaalfhoven maakt muziekprojecten in conflictgebieden. Hier loopt hij tegen de grenzen aan van zijn eigen goede bedoelingen en komt niet zelden in conflict met zichzelf.

Wilt u meedoen aan de werkbijeenkomst? Meld u aan via info@nutshuis.nl