'Mugabe and the White African' gratis voor studenten

'Mugabe and the White African' gratis voor studenten

30 maart 2010

De vertoning van Mugabe and the White African, dinsdagavond om 19.00 uur maakt deel uit van het programma Students' Choice en is gratis toegankelijk voor studenten.

In Mugabe and the White African volgen we de blanke Zimbabwaanse boer Mike Campbell. Hij spant een rechtszaak aan bij een internationaal hof tegen president Mugabe. Net als veel andere blanke boeren is Campbell te verstaan gegeven dat hij in het kader van Mugabes landhervormingsprogramma zijn grond moet opgeven. In afwachting van het proces neemt de dreiging van buitenaf toe, maar de Campbells zijn bereid om grote persoonlijke offers brengen.

Na de film leidt Vrij Nederland-journalist Harm Ede Botje de discussie met FNV-voorzitter Agnes Jongerius, die vorig jaar zomer nog een werkbezoek bracht aan Zimbabwe, Peter Hermes, persoonlijk adviseur van Tsvangirai, en regisseur Lucy Bailey.

De discussie gaat in op de gevolgen van het landhervormingsbeleid voor de boeren én voor de Zimbabwaanse arbeiders, de resultaten van de regering van nationale eenheid en de rol van de internationale gemeenschap.


Students' Choice is hét programma voor studenten op het festival. Een jury, bestaande uit studenten van De Haagse Hogeschool, kozen uit een voorselectie hun drie favoriete films: Mugabe and the White African, The Red Chapel en Reporter. 

Studenten kunnen op vertoon van hun studentenpas een gratis kaartje afhalen bij de kassa. Reserveren blijft wenselijk.

Students' Choice wordt georganiseerd in samenwerking met de Haagse Hogeschool.

(c) Foto Robin Hammond