Winactie Bioscooprelease 'Omar m'a tuer'

Winactie Bioscooprelease 'Omar m'a tuer'

11 april 2012

Op 19 april gaat de film Omar m'a tuer in de Nederlandse bioscopen in première. In samenwerking met distributeur Cinemien geeft Movies that Matter twee vrijkaarten weg voor een vertoning in een bioscoop naar keuze. Ook verloten Cinemien en Movies that Matter twee DVD exemplaren van de film Na Putu. Wie kans wil maken op deze prijzen stuurt vóór 19 april een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie Cinemien'. Vergeet niet naam en adres te vermelden!

Omar m'a tuer is een aangrijpend en waargebeurd rechtbankdrama, dat wordt bestempeld als de Dreyfus-affaire van de twintigste eeuw. Het was de officiële Marokkaanse inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

In Marseille, 1994, wordt Omar Raddad, een Marokkaanse tuinman, veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn werkgeefster, een welgestelde weduwe. Haar lichaam werd gevonden in de kelder van haar villa. Letters op de muur, geschreven in bloed beschuldigden hem: "Omar heeft me vermoort" (Omar m'a tuer). Een journalist, overtuigd van Omars onschuld, gaat op onderzoek uit naar een van de meest schokkende, rechterlijke dwalingen van de afgelopen twintig jaar. (Cinemien)