Film en Verdieping bij ‘Floor’

Film en Verdieping bij ‘Floor’

24 april 2012

Movies that Matter organiseert in samenwerking met leer- en kenniscentrum Floor en het Universitair Asiel Fonds (UAF) iedere derde donderdag van de maand, om 18:00 uur een filmvertoning met een verdiepingsprogramma. De eerste editie vindt plaats op donderdag 26 april.

In de prachtig gerenoveerde filmzaal van Floor in het Kohnstammhuis, wordt een indrukwekkende speelfilm of documentaire vertoond, waarna een nagesprek volgt met een UAF-student en/of een expert op het gebied van de onderwerpen die in de film aan bod komen (journalist, academicus, ngo-afgevaardigde of ervaringsdeskundige).

De vertoningen zijn gratis toegankelijk.

Op donderdag 26 april staat de documentaire Zero Silence op het programma. Deze film laat zien hoe de jonge generaties in de Arabische Wereld met internet en sociale mediakanalen – en met gevaar voor eigen leven – door middel van politieke blogs en onthullende foto’s en video’s mensen bewust maken van het onrecht in hun samenleving.

Na de vertoning volgt een korte reactie van vluchtelingstudente Yalda Walinedjad, tevens oprichtster van het Iran Instituut en fervent gebruikster van social media.

 

Donderdag 26 april, 18.00 uur Kohnstammhuis, Wiboutstraat 2-4 Amsterdam