Laatste kans voor bijzondere films

Laatste kans voor bijzondere films

30 maart 2010

Een aantal bijzondere films worden vandaag voor het laatst op het Movies that Matter Festival vertoond. Extra aandacht voor Women in White, Pakistan's Taliban Generation en Same Same But Different.

Women in White

Vanaf het moment dat hij in 1959 aan de macht kwam, leidt Fidel Castro Cuba met harde hand. In maart 2003 werden 75 journalisten, schrijvers en mensenrechtenactivisten gearresteerd. Zij kregen gevangenisstraffen van 20 tot 30 jaar opgelegd. Als protest hiertegen lopen hun vrouwen, zusters en dochters sindsdien elke zondag zwijgend door de straten van Havanna. In Women in White delen deze vrouwen voor het eerst hun verhalen met de wereld.

Dinsdag 30 maart, 16.00 uur, Filmhuis Den Haag 6


Pakistan's Taliban Generation

Filmmaker Sharmeen Obaid-Chinoy onderzoekt hoe de oorlog tegen de terreur in haar land een nieuwe generatie terroristen creëert: Pakistaanse kinderen die bereid zijn om in binnen- en buitenland te moorden. Op haar reis door Pakistan wordt (pijnlijk) duidelijk in welke mate de Taliban haar land hebben geïnfiltreerd.

Dinsdag 30 maart, 17.15 uur, Filmhuis Den Haag 4

Same Same But Different

De jonge Duitser Ben gaat na zijn afstuderen op reis naar Cambodja. Daar ontmoet de backpacker de 21-jarige prostituee Sreykeo en de twee worden verliefd. Hun liefde wordt wreed verstoord als Sreykeo HIV-positief blijkt te zijn. Indrukwekkende speelfilm over ongelijke kansen, gebaseerd op het ware verhaal van Benjamin Prufer.

Dinsdag 30 maart, 21.30 uur, Theater aan het Spui 2