Cinema al Kolenkit Open air Filmfestival van start

Cinema al Kolenkit Open air Filmfestival van start

21 juni 2012

Op 22, 23 en 24 juni zal voor de eerste keer het gratis Cinema al Kolenkit Festival plaatsvinden op het Ernest Staesplein in Amsterdam. Het festival, dat wordt georganiseerd door en voor buurtbewoners, heeft als thema’s sociale cohesie, multiculturalisme en idealisme. Het beoogt jong en oud samen te brengen en te informeren en inspireren, waarbij jongeren uit de buurt zoveel mogelijk gestimuleerd worden hun eigen talenten te ontwikkelen.

Gedurende drie dagen zullen bijzondere en geëngageerde films vanuit de hele wereld worden vertoond. Er zullen workshops, educatievertoningen, muziekoptredens, exposities en debatten plaatsvinden, welke nader aangekondigd zullen worden. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en richt zich op zowel de buurtbewoners als film- en cultureelminnend Nederland. Om de wensen en behoeften van de buurt te peilen gaat Cinema al Kolenkit graag het gesprek aan.


Cinema al Kolenkit zal op vrijdagavond 22 juni openen met En op ’n goede dag van Gouden Kalf winnares Heddy Honigmann en Stefan van de Staak. Deze film was eveneens te zien op de afgelopen editie van het Movies that Matter Festival in Den Haag. Kijk hier voor meer info.