EYE vertoont 'Terror’s Advocate' in Cinéma Engagé

EYE vertoont 'Terror’s Advocate' in Cinéma Engagé

26 juni 2012

Wie vorige week de documentaire Terror’s Advocate (L’avocat de la terreur) in EYE heeft gemist, heeft vandaag om 21:15 nog een kans om deze film  van Barbet Schroeder te bekijken op het grote doek.

Aan de hand van archiefbeelden, foto’s, persartikelen en nieuwe interviews met historici, vrienden en partners van de advocaat Jacques Vergès reconstrueert deze documentaire het leven van de man die er een erezaak van maakte om de onverdedigbaren te verdedigen.

Vergès verdedigde tijdens zijn carrière de meest omstreden figuren en organisaties, van nazibeul Klaus Barbie, terrorist Carlos de Jakhals, Rode Khmer-leider Khieu Samphan tot Slobodan Milosevic en Tariq Aziz.. In de film wordt Frans gesproken, de ondertiteling is Engels.

Naar aanleiding van de heruitbreng van de politieke aanklacht The Battle of Algiers programmeert EYE in 'Cinéma Engagé' in juni een aantal films die opvallende inhoudelijke en stilistische overeenkomsten vertonen met Pontecorvo’s beroemde geënsceneerde documentaire. Lees meer.