MTM Filmtips op het World Cinema Festival

MTM Filmtips op het World Cinema Festival

8 augustus 2012

Vanavond opent het Wolrd Cinema Festival in Amsterdam met de film 3 (Tres) van Pablo Stoll Ward. Het festival duurt van 8 tot 19 augustus en vindt plaats in Rialto, De Balie, Het Marie Heinekenplein en het Vondelpark Openluchttheater.

Movies that Matter helpt je graag op weg een keuze te maken uit het uitgebreide filmaanbod:

Rebelle: Komona, een 14 jarig meisje, vertelt haar ongeboren kind haar levensverhaal. Hoe ze op haar twaalfde door rebellen wordt ontvoerd en gedwongen een wapen te dragen en te doden.

 

La pirogue: In de hoop op een beter bestaan hebben tussen 2005 en 2010 duizenden Senegalezen getracht via de Atlantische Oceaan de Spaanse eilanden te bereiken. Tallozen kwamen om – naamloze mensen wier dood de kranten niet meer haalde. 

A Respectable Family:  Eerste speelfilm van Massoud Bakhshi. In deze soms thrillerachtige film schetst Bakhshi met rake streken het Iran van de laatste dertig jaar. Het beeld dat naar voren komt is dat van een vermolmde maatschappij waar willekeur, misdaad en corruptie hoogtij vieren.

Mía: Aan de rand van metropool Buenos Aires staat een illegaal, met ontruiming bedreigd wijkje, waar homo's, lesbo's en transseksuelen met elkaar samenleven. Een van hen is de transseksueel Ale – zij scharrelt een karig inkomen bij elkaar met het inzamelen van karton.

Met het hartverscheurende Por aqui tudo bem (Alles gaat goed) wil debuterend regisseur Pocas Pascoal het verhaal vertellen van een hele generatie Angolezen, de generatie waarvan zij zelf deel uitmaakt. Het verhaal is dan ook grotendeels autobiografisch. 

Meer info op de website.