Gratis filmvertoning Monsieur Lazhar

Gratis filmvertoning Monsieur Lazhar

17 oktober 2012

Op donderdag 18 oktober om 18:00 uur vertoont Movies that Matter in de HvA in Amsterdam Monsieur Lazhar  van de Canadese regisseur Philippe Falardeau. In deze op internationale festivals bekroonde speelfilm, staat de Algerijnse vluchteling Bachir Lazhar centraal. Lahzar komt als invaller terecht in een klas waar zich een drama heeft afgespeeld: de lerares die hij opvolgt heeft zelfmoord gepleegd. Monsieur Lazhar zelf heeft in Algerije ook trauma’s opgelopen en doet er alles aan om zijn leerlingen te helpen om hun verdriet te verwerken. Een aangrijpende, maar ook grappige en soms maatschappijkritische film, die een prachtig beeld geeft van zowel Lazhar als de Canadese school waar hij als ‘vreemdeling’ zijn weg moet vinden. 

Na de vertoning volgt een gesprek over de thema's van de film met Iris van der Mark, psycholoog bij het War Trauma Foundation, en de Afghaanse student Akbar Akbardjan.

Deze gratis avond is een samenwerking met de HvA en het UAF en vindt plaats in  Leercentrum Floor, Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam.
Het programma duurt tot 20:00 uur en is voor iedereen toegankelijk: studenten, medewerkers, buurtbewoners en andere belangstellenden.
.

Na afloop van de film vindt er een gesprek plaats met Iris van der Mark, psycholoog bij het War Trauma Foundation, en de Afghaanse student Akbar Akbardjan, over thema's die in de film naar voren komen.

De gratis filmavond wordt georganiseerd in samenwerking met de