'Nomaden en Piraten' in het Tropentheater

'Nomaden en Piraten' in het Tropentheater

5 november 2012

Op dinsdag 6 november presenteert Cineblend vanaf 18.00 uur de NTR documentaireserie Nomanden en Piraten in het Tropentheater. In deze veelbesproken documentaireserie onderzoekt de Somalisch-Nederlandse schrijfster Yasmine Allas samen met regisseur Marco de Vries hoe het gaat met de integratie van de 30.000 Somaliërs in Nederland. Een onthullend beeld van een relatief onbekende en gesloten gemeenschap. De serie behandelt gevoelige thema's, zoals qat–gebruik, piraterij, transmigratie en islam.
Op deze avond wordt nader ingegaan op de serie en de receptie daarvan binnen de Somalische gemeenschap. Te gast zijn schrijver Yasmine Allas, journalist Marco de Vries en Yusuf Guled: manager van Nedsom, een Nederlands-Somalische stichting die het contact tussen Nederlandse Somaliërs onderling wil bevorderen.
De avond staat onder leiding van journaliste en schrijfster Femke van Zeijl. De afgelopen tien jaar reisde ze door Sub-Sahara Afrika en schreef reportages. In haar meest recente boek 'Gin-tonic & Cholera' portretteert zij het stadsleven in Afrika. Kijk hier voor meer info.