Wereldpremière 'Fight Like Soldiers Die Like Children' op IDFA

Wereldpremière 'Fight Like Soldiers Die Like Children' op IDFA

15 november 2012

Op zaterdag 17 november, 18:00 uur is op IDFA de wereldpremière te zien van de film Fight Like Soldiers Die Like Children van regisseur Patrick Reed.

Luitenant-generaal Roméo Dallaire was commandant van de VN-troepen tijdens de genocide in Rwanda. Na 1994 wilde hij zijn helse ervaringen omzetten in een constructieve bijdrage. Dallaire besloot zich aan te sluiten bij een missie om een einde te maken aan de inzet van kindsoldaten. De vraag is of Dallaire's missie deze keer wel kan slagen, of dat hij opnieuw tot passiviteit zal worden gedwongen terwijl de wereld de andere kant op kijkt. Tijdens zijn reis door Congo, Rwanda en Zuid-Soedan hoort Dallaire hoe kinderen op slinkse wijze geïndoctrineerd worden. Ze hebben vaak geen andere optie dan kindsoldaat te worden.

Na de vertoning spreekt Raymond van den Boogaard met producent Peter Raymont, regisseur Patrick Reed en generaal Roméo Dallaire, die commandant was bij de UN tijdens de Rwandese genocide. Dallaire's nieuwe missie is een einde te maken aan het gebruik van kindsoldaten. Zal hij slagen waar anderen hebben gefaald?

Er zijn nog kaarten! Meer info op idfa.nl.