Film & Debat in het Humanity House: Discriminatie door afkomst

Film & Debat in het Humanity House: Discriminatie door afkomst

10 december 2012

Discriminatie op basis van afkomst/ kaste is over de hele wereld een omvangrijk en ingrijpend mensenrechtenprobleem. Op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, organiseert het Humanity House een avond met film en debat rond dit thema, met een vertoning van de documentaire Outcast Heroes.

De avond start met een inleiding van Victor Scheffers (directeur Justitia et Pax) over de situatie van dalits (kastelozen) in India en hoe Nederlandse organisaties zich inzetten voor hun belangen.  Aansluitend wordt de documentaire Outcast Heroes vertoond: zestig jaar na de officiële afschaffing van het kastenstelsel staan de meeste Dalits, ook wel bekend als de ‘onaanraakbaren’, nog altijd onder aan de sociale ladder in India.

Na de film wordt onder leiding van Piet Kuijper (werkzaam bij Cordaid, bestuurslid Justitia et Pax)  een debat gevoerd met Stephanie Joubert (werkzaam voor hulporganisatie Cordaid en betrokken bij het Dalit Netwerk Nederland) en Victor Scheffers. 

Outcast Heroes // Nederland 2008, 45 min. // Gesproken taal: Hindi, Engels // Ondertiteling: Nederlands, Engels.

Voertaal van de bijeenkomst is Nederlands, de foyer is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Toegang is gratis

Lees meer.