4 films uit top 10 IFFR Publieksprijs ook op Movies that Matter Festival 2013

4 films uit top 10 IFFR Publieksprijs ook op Movies that Matter Festival 2013

5 februari 2013

We zijn erg trots dat 4 films uit de top 10 Publieksprijs van het International Film Festival Rotterdam ook te zien zijn op ons aanstaande festival, 21-27 maart in Den Haag: Wadjda, Les Chevaux de Dieu, No en Nairobi Half Life.

Wadjda: Wadjda is 10 jaar, woont in Saoedi-Arabië en wil een groene fiets. Haar conservatieve omgeving vindt niet dat een fiets bij een meisje hoort, maar Wadjda zet alles op alles. De eerste speelfilm ooit gemaakt in Saoedi-Arabië werd geregisseerd door de eerste vrouwelijke filmmaker van het land.

Les Chevaux de Dieu: Het is stoffig en hectisch in de Marokkaanse sloppenwijk waar broers Yachine en Hamid opgroeien in een wereld van drugs en criminaliteit. IJzingwekkende film, waarin een kansarme gemeenschap broedplaats wordt voor islamitisch fundamentalisme en extremisme.

No: Van politiek snapt de Chileense reclamemaker (Gael García Bernal) weinig. Maar als de pessimistische oppositie, dankzij buitenlandse druk, een referendum mag houden over Pinochet, weet hij één ding zeker: Nee kan alleen winnen met een blije campagne. Door de meesterlijke chroniqueur van het Pinochet-tijdperk Larraín.

Nairobi Half Life: Debuutfilm is een aanstekelijke komedie, vol met de onwaarschijnlijke plotwendingen die bij het genre horen en met het kleurrijke realisme van het echte Afrikaanse leven. Grote troef is Joseph Wairimu, die zijn verbluffende acteerdebuut maakt als Mwas, een personage dat zelf graag acteur wil worden.

Het volledige programma van het Movies that Matter Festival 2013 staat begin maart online. De ticketverkoop start 7 maart.