Altijd (wat)er debat op wereldwaterdag

Altijd (wat)er debat op wereldwaterdag

22 maart 2013

Op vrijdag 22 maart is het Wereld Waterdag. Het Movies that Matter Festival vertoont in het kader van deze bijzondere dag de film Last Call at the Oasis om 20.00 uur in Theater aan het Spui 2 in Den Haag. Aanslsuitend is er een debat onder leiding van VARA presentator Menno Bentveld. Klik hier voor meer info over de film en om kaartjes te kopen.

 

Menno Bentveld (VARA) spreekt met Babar Kabir, BRAC Senior Director, Water, Sanitation and Hygiene (WASH), Jan-Willem Vosmeer van biergigant Heineken, Paul Roeleveld van Royal HaskoningDHV en Henk van Schaik van UNESCO over hoe zij het dreigende tekort aan drinkwater tegen gaan.

Tweederde van de wereld bestaat uit water.Toch heeft eenderde van haar bewoners geen toegang tot schoon en drinkbaar water, laat staan een douche of wc. Hoe lang duurt het voor wij ook de dupe worden van de waterschaarste?

Nederland is in 2013 gastland voor de internationale viering van Wereldwaterdag (WWD) op 22 maart 2013.

Op deze dag is er na vertoning van Last Call at the Oasis discussie over het onderschatte probleem van dreigende drinkwatertekorten, de rol van multinationals en overheden in water-gerelateerde ontwikkelingshulp, maar ook over de vraag wat je zélf kan doen om watervervuiling- en verspilling tegen te gaan.