Camera Justitia Masterclass door Liesbeth Zegveld

Camera Justitia Masterclass door Liesbeth Zegveld

22 maart 2013
Meer leren over recht en politiek? Overweldigd door alle juridische termen en op zoek naar antwoorden over straffeloosheid en het rechtssysteem? Kom meer te weten over humanitair recht tijdens de Camera Justitia Masterclass door hoogleraar en advocaat Liesbeth Zegveld op vrijdag 22 maart, om 15.30 uur in de foyer van Theater aan het Spui.
Als partner bij Böhler Advocaten heeft Liesbeth Zegveld veel ervaring op het gebied van rechtsherstel voor oorlogsslachtoffers. Zo was zij raadsvrouw van de weduwen Rawagedeh (Indonesië) wier echtgenoten in 1947 door Nederlandse militairen zijn geëxecuteerd, in een civiele procedure tegen de Staat der Nederlanden. Daarnaast treedt zij o.a. op voor slachtoffers van de genocide in Srebrenica in 1995 en voor verschillende Israëlische en Palestijnse mensenrechtenorganisaties.

Sinds september 2006 deelt ze haar expertise met studenten, als hoogleraar Internationaal Humanitair Recht aan de Universiteit Leiden. In de Camera Justitia Masterclass zal zij spreken over diverse onderwerpen, gerelateerd aan films die op het festival te zien zullen zijn, zoals de strijd tegen straffeloosheid, transitional justice, culturele verschillen in het denken over recht en rechtvaardigheid, en de belangen van oorlogsslachtoffers.

Presentatie door Ton van de Brandt, hoofd communicatie, Rechtbank
Amsterdam. Voertaal is Engels.
Toegang tot de Masterclass is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: camerajustitia@moviesthatmatter.nl