Debat 'Call Me Kuchu' met Boris Dittrich

Debat 'Call Me Kuchu' met Boris Dittrich

25 maart 2013

Oud-politicus en jurist Boris Dittrich verzorgt een introductie bij de documentaire Call Me Kuchu op maandag 25 maart om 19.30 uur in Theater aan het Spui 1. 

Aansluitend is er een debat in de foyer onder leiding van Boris Dittrich over homorechten in Oeganda, het ‘gevaarlijkste land voor homo’s.

Het debat gaat over Lesbien, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) rechten in Oeganda en vindt plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Deelnemers zijn regisseurs Malika Zouhali-Worrall en Katherine Fairfax Wright, activist Frank Mugish en Dennis Wanala. Na een interview met de filmmakers schuiven de Oegandese LGBT-activist Frank Mugisha en Dennis Wanala Joyce Hamilton van het COC aan om te praten over hun persoonlijke ervaringen in Oeganda en de (inter)nationale sociale en politieke dillema’s rond de mensenrechtenschendingen van de LGBT-gemeenschap in Oeganda. Ook aanwezig is politicoloog en publicist Monique Samuel.

Frank Mugisha (30) loopt voorop in de strijd voor de rechten van seksuele minderheden in Oeganda. De moord, twee jaar geleden, op zijn vriend en collega-activist David Kato uit de film Call Me Kuchu heeft zijn motivatie alleen maar versterkt. Lees meer over Frank Mugisha.