Lezing fotograaf Rob Hornstra 'The Sochi Project'

Lezing fotograaf Rob Hornstra 'The Sochi Project'

27 maart 2013

Woensdag 27 maart om 15.30 uur in de foyer van Theater aan het Spui vindt de lezing plaats van World Press Photo Award winnaar Rob Hornstra, bij de tentoonstelling van The Sochi Project.

 

World Press Photo Award winnaar Rob Hornstra - die dan net terug is van zijn laatste bezoek aan Rusland - geeft een lezing over The Sochi Project. Van 4-29 maart zijn foto's van The Sochi Project geëxposeerd in het Atrium,  het stadhuis van Den Haag tegenover Theater aan het Spui.

Gratis entree

 

In 2014 vinden de Olympische Spelen plaats in Sochi, Rusland. Nooit eerder hebben Olympische Spelen plaatsgevonden in een gebied dat sterker contrasteert met de glamour van de Spelen dan Sochi. Op twintig kilometer afstand bevindt zich conflictgebied Abchazië. Ten oosten reiken de bergen van de Kaukasus tot in obscure en verarmde deelrepublieken als Tsjerkessië, Noord-Ossetië en Tjetsjenië. Aan de kust staan oude Sovjetsanatoria schouder aan schouder met de duurste hotels en clubs van de Russische rivièra.
Tussen nu en 2014 zal de landstreek rondom Sochi onherkenbaar veranderen. De extreme make-over is al aan de gang; vluchtelingenflats en armoedige resorts verdwijnen in hoog tempo uit de deels mondaine, deels verarmde badplaats Sochi. Duizenden arbeiders uit geheel Rusland en daarbuiten wonen in prefab-woningen om de stadions, hotels en moderne infrastructuur op tijd af te hebben. Helikopters vliegen af en aan met bouwmateriaal. De economische crisis wordt zo goed en kwaad als het kan verdoezeld.
Fotograaf Rob Hornstra en schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen documentaren vijf jaar lang de veranderingen in het gebied rond Sochi. The Sochi Project wordt een atlas van documentaire fotografie, film en reportage over een wereld in verandering. Een wereld vol verschillende realiteiten binnen een bijzonder, klein geografisch gebied.

www.thesochiproject.org