Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival van start
welkom in
Den Haag!

Nog maar een paar dagen en dan verwelkomen we iedereen in Den Haag voor het Movies that Matter Festival 2014, want 'Den Haag gaat niet op slot' tijdens de NSS, aldus burgemeester Jozias van Aartsen.
Op donderdag 20 maart start het festival al vroeg in de middag met om 12.30 uur de vertoning Harvest favoriet  Mandela: Long Walk to Freedom. Om 15.30 uur is er een speciale vertoning van de kleurrijke documentaire Pussy Riot: a Punk Prayer - gevolgd door een masterclass van de regisseur.
Kijk hier voor het programma overzicht en om kaarten te kopen.

NL première 'Last Hijack'

Op zaterdag 22 maart vindt om 17:15 uur in Theater aan het Spui 2 de Nederlandse première plaats van de film Last Hijack. Na de vertoning is er een Q&A via skype-verbinding met filmmakers Femke Wolting en Tommy Pallotta. Last Hijack vertelt een waargebeurd verhaal over overleven in Somalië, gezien vanuit het perspectief van een piraat.

LEES MEER
Talkshows & Debatten

Het verdiepingsprogramma staat online! Ook dit jaar is er weer een uitgebreid aanbod aan nagesprekken, discussies en debatten. Op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag zijn er gratis talkshows in de foyer van Theater aan het Spui. Kijk hier voor het overzicht of check het blokkenschema bij film per dag en klik op het microfoontje voor meer info over het naprogramma.

LEES MEER
DVD 'The Act of Killing' te koop

De veelbekroonde openingsfilm van het Movies that Matter Festival van 2013, The Act of Killing is nu te koop op DVD en verkrijgbaar tijdens het festival aan de infobalie voor 14,95 euro. In deze indrukwekkende documentaire gaan voormalige leiders van Indonesische doodseskaders vijftig jaar terug in de tijd en spelen hun rol in de genocide van 1965 na in filmscènes.

LEES MEER
Internationaal festival met nationale allure

Naast internationale filmmakers en activisten, verwelkomt het festival ook vele prominente Nederlandse gasten. Om er een paar te noemen: Lilianne Ploumen, Alexander Rinnooy Kan, Anousha Nzume, Rick van der Ploeg, Joris Voorhoeve, Ahmed Marcouch en Victoria Koblenko.

BN’er Yolanthe Sneijder-Cabau reist aan de vooravond van de WK in Brazilië af naar het land en gaat op zoek naar minderjarige meisjes die in de prostitutie werken in de Nederlandse film Sex voor 5 euro. Op zondag 23 maart gaat de film in wereldpremière op het festival in bijzijn van Yolanthe Sneijder-Cabau en regisseur Margit Balogh.

Ook Nederlands gesproken is de spannende Vlaamse speelfilm Het Vonnis. Tijdens de feestelijke Camera Justitia Night op vrijdagavond 21 maart wordt deze film vertoond met na afloop een nagesprek met regisseurJan Verheyen en acteur Jappe Claes.

Om de Nederlandstalige festivalbezoeker tegemoet te komen zijn er dit jaar maar liefst 16 films met Nederlandse ondertitels. Alle Harvest 2013 films zijn Nederlands ondertiteld, dit zijn: Hannah Arendt, Hoe Duur was de Suiker?, Mandela: Long Walk to FreedomOmar en Die Welt.

Andere films met Nederlande ondertiteling zijn: 12 Years a Slave, The Attack, Fruitvale Station, Inequality for All,  Grand Central, Manuscripts Don't Burn, MieleThe Missing Picture en Pandora's Promise.  Sex voor 5 euro en Het Vonnis zijn Nederlands gesproken.

Movies that Matter @ NPO Doc

Van zaterdag 15 t/m vrijdag 21 maart staat NPO Doc in het teken van het Movies that Matter Festival. Met de themaweek Recht op liefde sluit NPO doc aan bij het thema LOVE van het festival. Het digitale kanaal vertoont zes documentaires over mensenrechten en liefde.
Politica en bestuurslid van Movies that Matter Hedy d’Ancona geeft bij iedere film een introductie.

LEES MEER
Daily Matters

Niets meer missen van het festival? De online festival dagkrant Daily Matters houdt je op de hoogte van het Movies that Matter Festival met updates, festivalnieuws en interviews met regisseurs en speciale gasten. 

Meld je hier alvast aan om ook in de online festival dagkrant Daily Matters iedere dag van het festival het laatste nieuws in je inbox te ontvangen.

LEES MEER
Human Rights Masters

Mensenrechtenvoorvechter en emeritus hoogleraar Theo van Boven spreekt over zijn decennialange strijd voor waarheidsvinding en gerechtigheid op vrijdag 21 maart om 15:30 uur.

Sir Nigel Rodley, voorzitter van het VN mensenrechtencomité, gaat in gesprek met arabiste Petra Stienen over welke rol mensenrechten spelen in de internationale betrekkingen op zondag 23 maart om 14:15 uur. Beide evenementen vinden plaats in de foyer van het Theater aan het Spui en zijn gratis toegankelijk.

 

Eat & Greet

Tijdens het dineren luisteren naar het indrukwekkende verhaal van een mensenrechtenactivist. Dat is Eat & Greet. De maaltijd à 9 euro bestelt u in het café van Filmhuis Den Haag en neemt u mee naar de studio. Op zondag, maandag en dinsdag van 18.00 - 19.00 uur in de Studio van Filmhuis Den Haag.

Zondag: Femen-activiste Inna Sjevtsjenko uit Oekraïne
Maandag: Zweeds-Eritrese Meron Estafanos
Dinsdag: Voormalig presidentskandidaat Andrei Sannikov uit Wit-Rusland

GRATIS Human Rights Tattoo

Na het overweldigende succes van de Human Rights Tattoo op het Movies that Matter Festival van vorig jaar zijn de kunstenaars van het Visual art collective Tilburg CowBoys en Festival Mundial dit jaar weer terug! Op zondag 23 maart is er tussen 12.00 en 18.00 uur in het café van Filmhuis Den Haag de mogelijkheid een GRATIS tattoo te laten zetten van een van de letters van de verklaring van de mensenrechten, op vertoon van een filmkaartje voor het festival. Het Human Rights Tattoo project is een kunstproject dat het bewustzijn over en het belang van mensenrechten wil onderstrepen.

Trouw Publieksdag

Na het succes van voorgaande jaren organiseert Trouw ook dit jaar weer een editie van de Trouw Movies that Matter Publieksdag op zaterdag 22 maart in Den Haag. Bekijk drie bijzondere films, schuif aan bij de nagesprekken en beleef het festival van de geëngageerde film in vogelvlucht.

Presentatie van de dag is in handen van Trouw filmredacteur Remke de Lange. Bekijk hier het programma

Wanneer: zaterdag 22 maart - 10.45 tot 18.00 uur Waar: Theater aan het Spui 1, Den Haag Kaarten: € 18,50 (excl. servicekosten) Klik hier voor het bestelformulier.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube