Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Februari
Best of #MtMF18

Yes! De voorverkoop van de Best of #MtMF18 is begonnen. Op zaterdag 31 maart, de laatste dag van het festival, zie je in de grote zaal van Theater aan het Spui drie van de beste festivalfilms. Dus wees verzekerd van een plekje en bestel nu je kaarten!

Het festival komt steeds dichterbij en de voorbereidingen zijn in volle gang. Wil jij ons helpen het #MtMF18 tot een succes te maken? Meld je dan snel aan als vrijwilliger!

Kaartverkoop Best of #MtMF18 van start

Wil jij zeker zijn van een plek voor de Best of #MtMF18? Bestel dan nu je kaarten! Op zaterdag 31 maart zie je tijdens de Best of #MtMF18 drie van de beste festivalfilms in het Theater aan het Spui voor de voordelige prijs van €25. We vertonen op deze dag de winnaar van de BNNVARA-publieksprijs en twee andere festivalfavorieten. De reguliere kaartverkoop start op 8 maart.

Kun je op zaterdag 31 maart niet naar Den Haag komen? Geen probleem: de Best of #MtMF18 gaat in het laatste festivalweekend on tour met een drietal mooie festivalfilms in verschillende filmtheaters door heel Nederland. Deelnemende locaties worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Koop je kaartje voor de Best of #MtMF18
Openingsfilm
Aus dem Nichts

Op vrijdag 23 maart opent het Movies that Matter Festival 2018 met Golden Globe-winnaar Aus dem Nichts van de Duitse regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand). In deze film gaat een vrouw (Diane Kruger) op zoek naar gerechtigheid nadat haar Koerdische man en zoontje zijn omgekomen bij een aanslag. Een verhaal over familie, recht en wraak, gebaseerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Bezoek onze festivalpagina
Chosen by YOU

In Chosen by YOU zijn de beste human rights films uit het voorgaande jaar nog één keer op het witte doek te zien. In december bepaalde jij dat deze vijf bioscooptoppers op het festival te zien zijn:
1. I Am Not Your Negro
2. Moonlight
3. Una Mujer Fantástica 
4. An Inconvenient Truth 2
5. Loveless

De winnaar van de festivaltickets is per e-mail op de hoogte gesteld.

MtM On Tour: Risk

Een onthullend portret van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. De Oscar-winnende regisseur Laura Poitras (Citizenfour) volgt Assange gedurende zes jaar. Wat aanvankelijk een positief document van een visionaire, historische figuur had moeten zijn, verandert in een karakterstudie van een narcistische man die graag gevoelige zaken van anderen blootlegt. Hij haalt echter fel uit wanneer hij zelf onder de loep genomen wordt. Risk toert in februari langs zestien filmtheaters door heel Nederland.

Bekijk de filmtheaters, data en tijden
De Correspondent

Iedere maand is een week lang online, op de site van De Correspondent, een film te zien die de wereld verandert, of althans; onze blik daarop. Deze maand is dat de documentaire Check It. De film volgt de Check It gang, bestaande uit Afro-Amerikaanse homo- en transgenderprostitués. De bende werd uit nood geboren toen Washington DC geconfronteerd werd met escalerend geweld jegens de LGBTI-gemeenschap. We zien hoe de bendeleden een kans krijgen om aan de uitzichtloze spiraal van prostitutie en geweld te ontsnappen.

Bekijk Check It op De Correspondent
Vrijwilligers gezocht

Ieder jaar melden rond de 100 vrijwilligers zich aan om het vaste Movies that Matter team te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met zo’n 25000 bezoekers en tientallen gasten uit binnen- en buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar! Ben jij enthousiast, pro-actief en wil jij helpen #MtMF18 tot een succes te maken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Aanmeldformulier
Ontvang de festivalkrant

Op 9 maart valt onze festivalkrant op de mat als bijlage bij dagblad Trouw. Naast alle filmbeschrijvingen, bevat deze krant interviews met filmmakers, informatie over de films, de themaprogramma's, speciale evenementen en natuurlijk het blokkenschema. Kijk je ook al uit naar het uitpluizen van het programma en wil je de papieren festivalkrant GRATIS per post thuis ontvangen?

Meld je dan hier aan
Bios Releases

The Florida Project  (8 feb) laat zien hoe de 6-jarige Moonee door haar jeugdige blik op de wereld niet ziet dat zij en haar moeder in diepe financiële problemen zitten. In The Insult (15 feb) leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Het Nederlandse Broeders (15 feb) toont twee broers die ongewild betrokken raken bij het Syrische conflict.

Stage vacatures Movies that Matter

Ben je op zoek naar een leuke stage of ken je iemand die graag werkervaring op wil doen bij een culturele én maatschappelijke organisatie, in een klein en gezellig team? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina. We zoeken momenteel een stagiair/ vrijwilliger Publieksonderzoek en een stagiair/ vrijwilliger Events & Advies.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube