Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
Migratie op het Movies that Matter Festival 2018

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

Ieder jaar presenteren we een aantal vaste programma-onderdelen, aangevuld met variërende thema's. Eén van de themaprogramma's van dit jaar is 
On the Move, over migratie.

Migratie is een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd. Door (politieke) conflicten zien 65 miljoen mensen zich genoodzaakt huis en haard te verlaten. In On the Move vertonen we een aantal belangrijke films over migratie. Hieronder een greep uit dit programma. Het filmprogramma staat eind februari online.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk de festivalwebsite
Watani,
My Homeland

Aangrijpende documentaire waarin we door de ogen van kinderen zie hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan te moeten opbouwen. Schrijnend door het verwoestende effect van oorlog en geweld, maar ontwapenend en hoopgevend door de veerkrachtigheid van de kinderen.

Trailer
*Première*
Onderkomen

Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlak bij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Trailer
Une Saison
en France

Ontroerende speelfilm over de alleenstaande vader Abbas vluchtte samen met zijn kinderen uit Afrika en doet nu zijn uiterste best een nieuw bestaan op te bouwen in Frankrijk. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw en heeft een baantje bij een groentehandelaar, maar langzaamaan wordt pijnlijk duidelijk dat Abbas en zijn kinderen nergens welkom zijn.

Indien je geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube