Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
Resist op Movies that Matter Festival 2018

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

Ieder jaar presenteren we een aantal vaste programma-onderdelen, aangevuld met variërende thema's. Eén van de themaprogramma's van dit jaar is Resist. Van opstanden tegen een corrupt politiek regime tot de strijd voor vrijheid van meningsuiting – verzet is overal te vinden. In Resist zie je films over de moed van individuen die hun eigen bestaan in gevaar brengen voor een rechtvaardige wereld. Hieronder zie je twee highlights uit dit programma. Het volledige filmprogramma staat eind februari online.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk de festivalwebsite
The Other Side
of Everything

De Servische filmmaker Mila Turajlic onderzoekt in deze gelaagde documentaire de politieke geschiedenis van haar thuisland aan de hand van het leven van haar moeder Srbijanka: vooraanstaand politiek activist en professor. Ze vraagt zich af wat de drijfveer was achter haar moeders activisme. Is er na al die jaren iets veranderd in Servië? En hoe ziet de nieuwe generatie de toekomst van het land?

Bekijk de trailer
Amal

Amal is veertien jaar als ze tijdens de Egyptische revolutie op het Tahrirplein belandt, nadat haar vriendje is omgekomen bij de Port Said-stadionramp. Tijdens de protesten wordt ze door de politie geslagen en aan haar haren over het plein gesleept. Deze coming of age-docu volgt haar in de jaren na de revolutie. Terwijl de film snijdt tussen actuele gebeurtenissen en het snel veranderende leven (en uiterlijk) van Amal, zien we hoe zij haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

Indien je geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube