Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
Second Sex op Movies that Matter Festival 2018

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

Ieder jaar presenteren we een aantal vaste programma-onderdelen, aangevuld met variërende thema's. Eén van de themaprogramma's van dit jaar is Second Sex, over vrouwenrechten. Voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten. Maar wereldwijd worden vrouwen achtergesteld, variërend van seksuele onderdrukking in Iran tot de ongelijkheid op de arbeidsmarkt in het Westen. In Second Sex wordt de ongelijkheid van mannen en vrouwen centraal gesteld. Hieronder zie je twee highlights uit dit programma en één van vrouwenrechtenactivist die het festival zal bezoeken. Het volledige filmprogramma staat eind februari online.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk de festivalwebsite
Jaha's Promise

Inspirerend verhaal van een dappere strijd om een einde te maken aan vrouwenbesnijdenis in Gambia. Toen ze één week oud was, werd Jaha Dukurehs clitoris afgesneden. Vanuit de VS, waar ze als 15-jarige gedwongen naartoe verhuisde om te trouwen, voert ze actie tegen deze praktijk. Maar om echt een verschil te maken, moet ze terug naar huis.

Jaha zal ons festival bezoeken als onderdeel van het Activist programma.

Trailer
Tehran Taboo

Animatiefilm waarin de levens van drie vrouwen en een jonge man elkaar kruisen in de schizofrene samenleving van de Iraanse hoofdstad Teheran. Alles wat verboden en taboe is – seks, drugs, overspel en corruptie – gaat schuil achter de schijnwerkelijkheid van de strenge islamitische wetgeving.

Trailer
Numéro Une

De succesvolle zakenvrouw Emmanuelle Blanchey krijgt de kans te strijden voor een positie als de eerste vrouwelijke CEO van bedrijf in het Franse topsegment. Gesteund door een feministische lobbyclub gaat ze het gevecht aan, maar stoot haar hoofd in deze door mannen gedomineerde zakenwereld al snel tegen het glazen plafond.

Trailer

Indien je geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube