Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
Save the Planet op Movies that Matter Festival 2018

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

Ieder jaar presenteren we een aantal vaste programma-onderdelen, aangevuld met variërende thema's. Eén van de themaprogramma's van dit jaar is Save the Planet, over duurzaamheid. Al sinds de Club van Rome weten we dat onze planeet in gevaar is. In Save the Planet vertonen we films over activisten, wetenschappers en politici die verandering nastreven en over de dilemma’s die gepaard gaan met hun strijd voor een duurzame wereld. Hieronder een greep uit dit programma. Het volledige filmprogramma staat eind februari online.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk de festivalwebsite
Climate at Stake

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op zondag 25 maart Climate at Stake: drie films, nagesprekken en debat over de gevolgen van klimaatverandering op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd.

Anote's Ark gaat over de effecten van de snel stijgende zeeniveaus veroorzaakt door klimaatverandering op een afgelegen eiland in Oceanië, terwijl The Guardians of the Earth ons een kijkje geeft achter de schermen van de conferentie over klimaatverandering in 2015 in Parijs. Thank you for the Rain laat zien hoe Kisilu, een kleinschalige boer in Kenia vier jaar lang zijn camera gebruikt om het leven van zijn familie, zijn dorp en de gevolgen van de klimaatverandering vast te leggen. Na afloop is er een gesprek met regisseur Julia Dahr.

De dag wordt officieel geopend door de eregast van het festival, Kumi Naidoo, voormalig directeur van Greenpeace.

Bekijk de trailer van Thank you for the Rain
An Inconvenient Truth 2

Het klimaat verandert, de waarheid niet. Tien jaar nadat de voormalige vicepresident van de VS Al Gore met zijn schokkende film An Inconvenient Truth klimaatverandering op de agenda zette, toont dit boeiende vervolg ons hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Filmmakers Bonni Cohen en Jon Shenk volgen hem achter de schermen en leggen zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten vast. Ondanks de rap stijgende temperatuur van de aarde en de desastreuze gevolgen van klimaatverandering, is Gore optimistisch gestemd: er is namelijk ook veel terreinwinst geboekt op het vlak van verduurzaming.

Trailer

Indien je geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube