Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief april
hartelijk dank!

Het Movies that Matter team kijkt met veel plezier terug op een succesvol festival en bedankt graag alle gasten, moderators, bezoekers en natuurlijk de vrijwilligers en ambassadeurs voor deze mooie editie. Zonder jullie inzet was het niet zo geslaagd geweest.

Het festival mag dan achter de rug zijn, Movies that Matter gaat dit voorjaar nog door met vertoningen van bijzondere, prijswinnende films in On Tour; ook op TV en online zijn diverse films te zien. Verder geven we gratis DVD's weg van de film In Bloom.

'Night of Silence' in On Tour

In april is de prachtige speelfilm Night of Silence te zien in Movies that Matter On Tour over een piepjonge, maar prachtige Turkse bruid en haar veel oudere echtgenoot. De film toert deze maand door 15 steden in Nederland, in combinatie met een inleiding of naprogramma. Filmtheater Hilversum bijt op dinsdag 1 april het spits af met een vertoning om 20.00 uur.

LEES MEER
'Sound of Torture' op TV

De prijswinnende festivalfilm Sound of Torture is morgenavond op TV te zien. Radiopresentatrice en mensenrechtenactivist Meron Estefanos strijdt voor de bevrijding van honderden Eritrese vluchtelingen die worden gegijzeld in de Egyptische Sinaïwoestijn. Deze indrukwekkende documentaire won op het Movies that Matter Festival 2014 de VARA Publieksprijs en is op 2 april te zien op NL2 om 23.00 uur in 2doc.   

LEES MEER
Winnaars Movies that Matter Festival 2014

Woensdagavond 26 maart vond de award ceremonie van het Movies that Matter Festival 2014 plaats. De documentaires Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus, Miners Shot Down, #chicagogirl: The Social Network Takes on a Dictator en de speelfilm La jaula de oro vielen dit jaar in de prijzen. De VARA Publieksprijs ging naar de aangrijpende documentaire Sound of Torture. Typerend voor de winnende films is dat zij alle inzoomen op de moedige daden van mensen die zich overal ter wereld inzetten om onrecht te bestrijden en hun levens riskeren voor een beter bestaan.

LGBT-activist Yves Yomb (geportretteerd in de film Born This Way) kreeg voor zijn niet aflatende inzet voor homorechten in Kameroen de A Matter of ACT Award, de mensenrechtenprijs van het festival. Lees meer in het persbericht.

Movies that Matter @ NPO doc

Ook in april vertoont NPO doc weer iedere dinsdagavond, rond de klok van 22.00 uur spraakmakende movies that matter. Zo is publieksprijswinnaar van het Movies that Matter Festival 2009 The Heart of Jenin te zien op dinsdag 8 april. VARA publieksprijs winnaar van dit jaar, Sound of Torture is te zien op 15 april. Kijk hier voor de overige films.

Uw mening telt!

Een mooie film gezien op het festival of een interessante talkshow bijgewoond? Laat het ons weten! Om het Movies that Matter Festival ieder jaar aantrekkelijker te maken voor onze bezoekers, is uw mening van groot belang en zijn tips zeer welkom. Het invullen van de Movies that Matter publieksenquête zal niet langer dan 5 minuten duren. Onder de respondenten verloten we 5x2 bioscoopbonnen. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!

Gratis DVD 'In Bloom'

Om de start van het voorjaar te vieren verloot Movies that Matter in samenwerking met  Imagine drie DVD's van de film In Bloom. Stuur voor 1 mei een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'DVD winnen In Bloom' en vergeet niet naam en adres te vermelden.

Bioscoop

Deze maand zijn er maar liefst drie Movies that Matter festivalfilms in de bioscoop te zien: de speelfilms Episode in the Life of an Iron Picker en La Jaula de Oro (openingsfilm Movies that Matter Festival 2014) en de documentaire The Missing Picture .

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube