Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart
in Den Haag
Aziatische films op MtMF18

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

Ieder jaar presenteren we een divers aanbod van films over mensenrechten afkomstig uit alle hoeken van de wereld, waaronder ook het Aziatische continent. Hieronder zie je drie highlights uit ons programma.
Het volledige filmprogramma staat eind februari online en de kaartverkoop start 8 maart.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

The Third Murder

Prachtig gestileerd Japans moordmysterie en filosofische juridische thriller van Hirokazu Kore-eda. Wanneer een man de moord op zijn voormalige baas bekent, lijkt zijn veroordeling een uitgemaakte zaak. Maar omdat de man zijn verhaal steeds verandert, gaat diens advocaat op zoek naar de waarheid. Langzaam maar zeker begint hij te twijfelen aan alles.

The Third Murder maakt deel uit van ons Camera Justitia competitieprogramma waarin films over juridische dilemma’s, waarheidsvinding, internationaal recht en de strijd tegen straffeloosheid centraal staan.

Bekijk de trailer
Ask the Sexpert

Ask the Sexpert is een humoristisch portret van de 93 jaar oude dokter Mahinder Watsa: dé man achter de superpopulaire column ‘Ask the Sexpert’ in de Indiase krant Mumbai Mirror. Watsa bespreekt daarin openhartig seksualiteit en de do’s en don’ts van het in India zeer beperkt besproken en door taboes omgeven thema seks.


Ask the Sexpert maakt deel uit van de DECODED | Sex Matters avond die wij organiseren met CJP. Daarnaast is de film ook te zien in het Second Sex themaprogramma.

DECODED | Sex Matters
Joshua: Teenager vs. Superpower + Masterclass

Opwindende documentaire over een groep tieners uit Hongkong die het opnemen tegen China tijdens de ‘Paraplu-revolutie’. Terwijl China langzaam de burgerrechten en politieke vrijheden in Hongkong terugdraait, trekt de bevolking in enorme aantallen de straat op. Geleid door de 17-jarige Joshua Wong gaan de demonstranten een epische confrontatie aan met de autoriteiten.

Na afloop van de filmvertoning op maandag 26 maart organiseert Amnesty International een masterclass activisme. Vanwege zijn borgtocht zitting, is het nog onzeker of Joshua zelf kan aanschuiven voor een gesprek. In dat geval zal Nathan Law, een collega van Joshua die ook betrokken is bij de Paraplu-revolutie en te zien is in de documentaire, zijn plaats innemen.

Indien je geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube