Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
LGBTQI-rechten in de spotlight op MtMF18

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

Ieder jaar staat LGBTQI Equality ook op het menu van het festivalprogramma. Zo komt activist Mahmoud Hassino van Mr. Gay Syria naar het festival en zijn er meerdere titels te zien waarin gestrijd wordt voor gelijkheid voor alle genders en seksualiteiten. Hieronder laten we een greep uit het programma zien.

De kaartverkoop start 8 maart, maar het volledige filmprogramma is al online te bekijken.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden

Mr. Gay Syria | activist Mahmoud Hassino aanwezig

De uit Syrië gevluchte Mahmoud Hassino organiseert in Istanboel de allereerste Mr. Gay Syria-verkiezingen om de zaak van Syrische LGBTI’s op de kaart te zetten. Kapper Husein doet mee aan de wedstrijd, maar leeft ondertussen een dubbelleven als vader en echtgenoot in een conservatief Syrisch gezin.

Mr. Gay Syria maakt deel uit van Activist, een competitieprogrammawaarin acht bijzondere documentaires over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers centraal staat. Mahmoud Hassino is tijdens ons festival aanwezig en zal bij alle vertoningen van de film deelnemen aan een uitgebreid nagesprek.

Bekijk de teaser trailer
FHDH Presents
The Wound

Filmhuis Den Haag presenteert tijdens ons festival The Wound

De Zuid-Afrikaanse fabrieksarbeider Xolani reist ieder jaar naar het verlaten berggebied van zijn stam om te helpen bij het inwijdingsritueel van jonge jongens tot man. Als een van die jongens zijn best bewaarde geheim ontdekt, is Xolani zijn leven niet meer zeker.

Trailer
Una Mujer Fantástica

Het gelukkige leven van de transgendervrouw Marina verandert dramatisch wanneer haar geliefde Orlando plotseling overlijdt. Tot haar verdriet wordt zij door zijn familie niet alleen buitengesloten, ze verdenken haar er zelfs van een rol te hebben gespeeld bij zijn dood. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. 

Trailer
Moonlight

Oscarwinnaar Moonlight gemist? Net als Una Mujer Fantastica wordt deze 2017-titel nogmaals op het grote doek vertoond tijdens Chosen by YOU .

Moonlight gaat over een jonge Afro-Amerikaanse jongen die opgroeit in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit zijn leven en toont hoe hij worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. 

Trailer
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube