Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
Activisten in de spotlight op MtMF18

Van 23-31 maart vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer!

In het competitieprogramma Activist zijn ook dit jaar weer acht bijzondere documentaires te zien over vrijheidsstrijders uit alle windstreken die zich inzetten voor een betere wereld. De activisten uit de films zijn (waar mogelijk) aanwezig op het festival. Hier stellen wij er alvast drie voor, maar op deze pagina kun je meer over alle activisten lezen.

De kaartverkoop start morgen (8 maart), maar het volledige filmprogramma is al online te bekijken.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via n.dewagenaar@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Turkey on the Edge

In Turkije staan civil society en mensenrechten onder grote druk na de mislukte couppoging van juli 2016. Dit weerhoudt Fatih Polat, hoofdredacteur van het Turkse dagblad Evrensel, er niet van te proberen ‘echte journalistiek’ te maken. In de documentaire Turkey on the Edge volgen we Polat en andere journalisten en academici die steeds meer gevaar lopen onder het Erdogan-regime. Polat en regisseur Imre Azem zijn voor een Q&A aanwezig bij de vertoningen van de film.

Waar & Wanneer
Naila and the Uprising

Het is niet zo bekend dat vrouwen een sleutelrol speelden tijdens de eerste Palestijnse intifada, de volksopstand tegen de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden. De documentaire Naila and the Uprising zet dit recht. Tijdens de intifada wordt Naila Ayesh een van de leidende figuren in een ondergronds vrouwennetwerk dat het verzet aanvoert, en feitelijk de Palestijnse maatschappij draaiende houdt. Ayesh is te gast op het festival en beantwoordt vragen na de vertoningen van de docu.

Waar & Wanneer
Joshua: Teenager vs. Superpower * Masterclass

Nog maar 17 lentes jong en dan al tegen een onderdrukkend regime in opstand komen? Je moet het maar durven. In de opwindende documentaire Joshua: Teenage vs. Superpower zien we hoe een groep tieners uit Hongkong die het opneemt tegen China tijdens de ‘Paraplu-revolutie’. Terwijl China langzaam de burgerrechten en politieke vrijheden in Hongkong terugdraait, trekt de bevolking in enorme aantallen de straat op. Geleid door de 17-jarige Joshua Wong gaan de demonstranten een epische confrontatie aan met de autoriteiten.

Helaas kan Joshua Wong niet naar het festival komen omdat hij op borgtocht vrij is. Zijn collega en voorzitter van Demosisto, Nathan Law en advocaat, publicist en activist Jason Y. Ng zijn wel aanwezig op het festival voor Q&A's na de vertoningen. Bovendien organiseert Amnesty International op dinsdag 27 maart een gratis masterclass waarin zij spreken over mensenrechten in China.

Waar & Wanneer

Indien je geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube